Ochrana průmyslových vzorů : zákon o průmyslových vzorech je samostatným zákonem - Vandělíková, Jana
Autorka se zabývá novou právní úpravou problematiky ochrany průmyslových vzorů. Do 1.10.2000 byla ochrana průmyslových vzorů jako výsledků tvůrčí činnosti náležejících do tzv. nehmotných práv upravena zákonem č. 527/1990 Sb., o vynálezech, průmyslových vzorech a zlepšovacích návrzích, byť vynálezy a průmyslové vzory spolu nikterak nesouvisejí. Nová úprava je dána zákonem č. 207/2000 Sb., o průmyslových vzorech.