Ochrana osobních údajů ve zvláštních zákonech - Mates, Pavel, 1947-
Základním právním předpisem, podle něhož je poskytována ochrana osobních údajů, je zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Autor uvídí další příklady zákonů, kdy je poskytována ochrana osobním údajům (např. zákon o Policii a pod.).