Ochrana osobních údajů v obchodním rejstříku - Hoštička, Petr
Vztah obchodního rejstříku a zákona o ochraně osobních údajů se zdá být na první pohled "konfliktní". Je tomu skutečně tak? Autoři posuzují poskytování údajů z obchodního rejstříku (k zajištění transparentnosti v podnikatelské sféře a obchodním styku) ve vztahu k zákonu na ochranu osobních údajů (ochrana poskytování údajů o osobě). Porovnávají v této souvislosti i úpravu této problematiky v Německu a Rakousku.