Ochrana osobních údajů v českém právu - Mates, Pavel, 1947-
Nezbytnost ochrany osobních údajů je v moderní společnosti záležitostí stále aktuálnější vzhledem k růstu kvality možností, jak tyto údaje mohou být získávány a jak s nimi může být nakládáno. Třebaže byl v poslední době v tomto směru učiněn jistý pokrok, ČR zde ještě zaostává za požadovanými standardy zemí EU, respektive komunitárního práva.