Ochrana osobních údajů v bankovním sektoru - Tregler, Boris (2001)
Zákon o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb., ve znění zákona č. 227/2000 Sb., přináší řadu nových prvků do činnosti společností, které potřebují nezbytně pro svou činnost shromažďovat údaje, jež jsou předmětem ochrany podle zákona. Autor přibližuje tuto problematiku v souvislosti s informačními systémy v bankách.
Keywords: bankovnictví; informační systémy; informační bezpečnost; ochrana osobních údajů; banking; information systems; information security; personal data protection