Obsah stanov akciové společnosti po novele obchodního zákoníku - Eliáš, Karel, 1955-
Obsáhlá stať K. Eliáše je věnována důkladné analýze institutu stanov akciové společnosti z hlediska nejnovější právní úpravy provedené novelou obchodního zákoníku č. 142/1996 Sb. Jsou rozebírány otázky: závaznost stanov, obchodní jméno, předmět činnosti, problematika základního jmění a akcií (splácení, druhy akcií, akcionářská práva...), valná hromada a další orgány společnosti, změny v základním jmění atd.