Obecně prospěšná společnost - Papoušková, Zdenka, 1974-
Obecně prospěšné společnosti jsou neziskovovými organizacemi, kterých není v ČR mnoho. Tato právní forma (která se v jiných právních řádech řadí k pojmům nadace nebo charitativní organizace) je vhodná například i pro soukromé školy, různá domovy a penziony pro staré lidi, organizace poskytující poradenské služby, provozující obecní knihovnu a podobně. Autorka přibližuje různé aspekty založení, zrušení i podnikání takových organizací.