Obec jako společník : k účasti obcí a měst v obchodních společnostech - Marek, Karel, 1949-
Který z orgánů města má postavení valné hromady ve společnosti, kterou město založilo a je jediným společníkem či akcionářem. Který z orgánů města má postavení společníka či akcionáře a účastní se valné hromady společnosti s větším počtem společníků či akcionářů a vykonává další práva a povinnosti vyplývající z majetkové účati.