Obec - subjekt soukromoprávních vztahů : uzavírání smluv - Zwyrtek Hamplová, Jana, 1965-
Obec má v soukromoprávních vztazích rovné postavení jako každý jiný subjekt. Proto se při uzavírání smluvních závazků řídí zejména občanským zákoníkem (§ 43 a násl.) anebo obchodním zákoníkem (§ 269 a násl.). Tato ustanovení stanoví základní obecná pravidla pro uzavírání smluv. Obec je však také veřejnoprávní subjekt (orgán územní samosprávy), a proto se musí řídit stejně rovnocenně i zákonem o obcích. Autorka pokračuje v rozboru výše naznačené problematiky, kterou započala v minulém čísle Právního rádce.