Obchodování s kvótami znečištění ovzduší - Havránek, Jiří, 1928-2002
Zpráva, že Nizozemsko koupilo od České republiky a dalších východoevropských zemí kvóty povoleného znečištění ovzduší skleníkovými plyny, se nesetkalo před časem u naší veřejnosti s příznivým ohlasem. Většina lidí nicméně neví přesně o co jde, považuje ji za podezřelou a eticky závadnou. Autor, který se účastnil příslušných mezinárodních konferencí o globálním oteplování planety pořádaných OSN, vysvětluje o co v tomto případě běží.