Obchodní smlouvy. - Nesnídal, Jiří, 1939-
Značně rozšířeným smluvním typem ve vztazích mezi podnikateli je smlouva o obchodním zastoupení. Podle této smlouvy obchodní zástupce za provizi vyvíjí pro zastoupeného činnost směřující k uzavírání smluv (obchodů) určitého druhu. Smlouva o obchodním zastoupení je jako smluvní typ upravena pouze v obchodním zákoníku (§ 652 až 672).