Obchodní smlouvy. - Nesnídal, Jiří, 1939-
Licenční smlouva umožňuje výkon práva z průmyslového vlastnictví jinými osobami než těmi, kterým tato práva náleží jakožto vlastníkům. Nedochází přitom k převodu těchto práv na nabyvatele. Z uvedeného vyplývá, že licenční smlouva ve smyslu obchodního zákoníku je určitou obdobou nájemní smlouvy.