Obchodní rejstřík : jak urychlit zápis - Hampel, Petr
Autor rozebírá problematiku obchodního rejstříku, resp. rejstříkového řízení v ČR. Blíže se dotýká soudních poplatků v souvislosti s rejstříkovým řízením u rejstříkového soudu, povinných notářských zápisů, trestní odpovědnosti statutárních orgánů společností v případech, kdy návrh na zápis do obchodního rejstříku není podán bez zbytečného odkladu, ale dotýká se i palčivého problému korupce v souvislosti s rejstříkovým řízením..