O jaderné energii : budoucnost je ve hvězdách - Ginterová-Richterová, Monika
Nejnovější francouzská atomová elektrárna je jadernou chloubou velmoci s nejvíce reaktory v Evropě, přestože hned na začátku čelila značnému úniku radioaktivní vody. Budoucnost jádra však vědci vkládají do převratného zdroje energie podobné hvězdám - plazmatu. O této problematice i o stanovisku Evropské unie k jaderné energetice se dočtete v tomto článku.