O internetu : AltaVista - cesta k portálu a zpět - Donát, Jiří, 1963-
Na frontě internetových serverů přituhuje. Tak například v polovině září 2000 oznámila jedna z nejznámějších společností - AltaVista - ukončení činnosti svého zpravodajského portálu a propuštění plné čtvrtiny svých zaměstnanců. Snaha dosáhnout co nejdříve profitability není v současném internetovém podnikání ojedinělá. Spolu se změnou podstaty vyhledávacích služeb se změní i jejich ekonomický model. Více si přečtěte v článku J. Donáta.