O alternativním financování : factoringu se blýská na časy - Dubská, Drahomíra
Pojmy faktoring a forfaiting už vstoupily do obecného povědomí, ale v porovnání s jinými zdroji financování jsou v ČR stále využívány o něco méně. Z podstaty faktoringu přitom plyne, že je alternativním zdrojem financování. Neochota bank poskytovat úvěry je proto živnou půdou pro jeho rostoucí dynamiku. Článek přibližuje problematiku a vývoj faktoringu v ČR.