Nový zákon o veřejných zakázkách - Rada, Ivan; Augustýn, Michal (2004)
Dnem 1. května 2004, dnem přistoupení ČR k Evropské unii, nabyl účinnosti nový zákon č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, který harmonizuje českou právní úpravu s evropskými směrnicemi a ruší zákon č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Současně nabyl účinnosti zákon 41/2004 Sb., kterým se mění některé související zákony. Autoři podávají přehled nového zákona o veřejných zakázkách a vysvětlují některé nové pojmy.
Keywords: veřejné zakázky; harmonizace práva; právní předpisy; evropské právo; public contracts; harmonization of laws; legal regulations; European law; Česko; Czechia