Novela zákona o obcích : obec jako společník ve společnosti s ručením omezeným - Zwyrtek Hamplová, Jana, 1965-
Stránky odborného tisku svého času plnily diskuse na téma společnost s ručením omezeným, jejímž jediným společníkem byla obec. Nedostatečná právní úprava zákona č. 367/1990 Sb. umožňovala více výkladů, v nichž se o hlavní slovo v těchto společnostech obcí přetahovalo zastupitelstvo s radou a starostou, a bylo možno dospět i k výkladu, že valnou hromadu tvoří zastupitelstvo nebo rada nebo dokonce starosta obce. Jak si s otázkou obchodních společností poradil nový zákon o obcích? Opět jim zůstal mnohé dlužen. Určitý pokrok už tu však je, jak zjistíte z tohoto článku.