Novela trestního zákona : i na hackery dojde - Teryngel, Jiří, 1949-
Novela trestního zákona provedená zákonem č. 265/2001 Sb. vstupuje v účinnost 1. 1. 2002. Soustřeďuje se na několik hlavních okruhů problémů, a to zpřísnění podmínek ukládání trestů, zpřísnění podmínek ukládání výjimečného trestu, zpřísnění podmínek ukládání trestu obecně prospěšných prací, vymezení obsahu dohledu, úvěrového a pojistného podvodu, apod. Rozsahem nevelká novela trestního zákona zůstala zatím ve stínu novely trestního řádu. Přináší však řadu významných změn, které pak rozhodně nelze označit pouze za technické. To zjistíte právě z tohoto článku autora.