Novela občanského zákoníku : smlouvy podle evropských pravidel - Nesnídal, Jiří, 1939-
Posílení slabší strany ve vztahu spotřebitele a podnikatele - dodavatele sleduje zavedení nového institutu občanského práva - spotřebitelských smluv. Jedná se o prvek, který přibližuje české právo právu Evropských společenství; tento termín (spotřebitelské smlouvy) užívá totiž evropská legislativa ve směrnicích upravujících ochranu spotřebitele, a to ve smyslu zakotvení práva spotřebitelů uplatnit sankční nároky, zejména odstoupit od smlouvy. Článek J. Nesnídala rozebírá tuto problematiku.