Novela obchodního zákoníku : průhlednější majetkové vztahy - Nesnídal, Jiří, 1939-
Účelem rozsáhlých změn obchodního zákoníku, které nabudou účinnosti prvním dnem nového tisíciletí, je mimo jiné zvýšit transparentnost vztahů jak uvnitř obchodních společností, tak i navenek. J. Nesnídal předkládá čtenářům další výklad k novele obchodního zákoníku a zabývá se tu pojmy jako veřejná listina a jediný společník, otázkou základního kapitálu, vkladu společníka a nepeněžitého vkladu, vznikem společnosti, podílem ve společnosti a vypořádacím podílem.