Novela cizineckého zákona přinesla významné změny - Jurníková, Jana, 1973-
Poslední léta se vyznačují stoupajícím přílivem cizinců do vyspělých států Evropy, za nímž stojí v převážné většině ekonomické důvody. Česká republiky se snaží reagovat na tuto skutečnost především vytvářením podmínek právní úpravy vstupu a pobytu cizinců na území našeho státu. Až do roku 1999 byla tato problematika upravena zákonem č. 123/1992 Sb., o pobytu cizinců na území České a Slovenské, ve znění pozdějších změn a doplňků. Nový zákon byl přijat pod číslem 326/1999 Sb., s účinností od 1. 1. 2000. Autorka přibližuje tuto novou úpravu.