Nové informační technologie a platební styk - Krýsl, Jaroslav
V posledních letech jsme svědky rychle probíhajících změn v oblasti informačních technologií. Tempo je velmi vysoké zejména v souvislosti s rozvojem ekonomických aktivit na internetu. Začíná se měnit řada procesů spojených s výrobou a distribucí produkce a služeb, ale i s obchodem. E-commerce se bouřlivě rozvíjí a její velmi důležitou součástí je i platební styk. Placení prostřednictvím platebních karet je pro koncové zákazníky již téměř běžné, vliv nových IT se nyní začíná prosazovat i mezi obchodními partnery. Jde o Business to Business (B2B) transakce. A o těchto trendech je tento příspěvek.