Nová úprava podnikání v cestovním ruchu - Mates, Pavel, 1947-
Rozvoj cestovního ruchu, k němuž došlo v posledních deseti letech, přinesl i řadu známých negativních důsledků. Hlavními důvody tohoto stavu byly shledány nedostatečná kontrola podnikání v této oblasti a neexistující pojištění cestovních kanceláří. Nová úprava podnikání v oblasti cestovního ruchu převedla provozování cestovní agentury na živnost vázanou a provozování cestovní kanceláře na živnost koncesovanou. Každá cestovní kancelář musí mít povinné smluvní pojištění ve prospěch zákazníka. Více se dočtete o nové úpravě v článku P. Matesa.