Nezastupitelná úloha státních zástupců : návrat důstojnosti - Růžička, Miroslav, 1958- (2000)
Koncem roku 1998 byl vládou schválen věcný návrh novely trestního řádu, v září 1999 pak vláda schválila rozsáhlou novelu trestního řádu. Jde o obsáhlou novelu, prakticky se vlastně jedná (novelizace dvou třetin trestního řádu) o rekodifikaci. O postavení státního zástupce v novelizovaném trestněprávním říízení pojednává stať autora.
Keywords: státní zástupci; trestní řízení; public prosecutors; criminal procedure