Nezastupitelná úloha státních zástupců : návrat důstojnosti - Růžička, Miroslav, 1958-
Koncem roku 1998 byl vládou schválen věcný návrh novely trestního řádu, v září 1999 pak vláda schválila rozsáhlou novelu trestního řádu. Jde o obsáhlou novelu, prakticky se vlastně jedná (novelizace dvou třetin trestního řádu) o rekodifikaci. O postavení státního zástupce v novelizovaném trestněprávním říízení pojednává stať autora.