Neúspěchy hospodářské politiky : z Američana Brita neuděláš - Malý, Jiří, 1974-
Lidé s oblibou spoří ve formě peněžních aktiv. V důsledku toho jsou však silně vystaveni působení inflace. Pro tvůrce hospodářské politiky jsou v této souvislosti důležité dvě otázky: proč jsou peněžní aktiva tak oblíbená a zda existuje nějaký vztah mezi vývojem inflace a míry úspor.