Neúspěchy hospodářské politiky : neurčitost - pilíř ekonomie - Malý, Jiří, 1974-
Protože jeden ekonomický jev může být vysvětlen různými způsoby, makroekonomická předpovědď či volba hospodářského opatření může být ovlivněna tím, jaké zdůvodnění ekonomického jevu zdůrazníme. Prognózy i hospodářské kroky vlády proto nemusí být adekvátní a mohou snadno podlehnout manipulaci.