Neúspěchy hospodářské politiky : jak zničit ekonomický model - Malý, Jiří, 1974-
Přidáváním různých "vhodných" předpokladů k základním ekonomickým modelům můžeme vysvětlit prakticky jakýkoli pohyb míry úspor. K totální destrukci ekonomického modelu může dojít, pokud se ho pokusíme propojit s jinou ekonomickou teorií. A jednou z oblíbených ekonomických teorií je teorie životního cyklu, zabývající se vztahem mezi příjmy obyvatel, jejich spotřebou a úsporami. Autor rozvíjí svoje ekonomické úvahy právě na bázi této teorie.