Neúspěchy hospodářské politiky : inženýři lidských duší - Malý, Jiří, 1974-
Teoretické ekonomické modely mohou jen stěží přispět k zpřesnění makroekonomických prognóz či zlepšení hospodářskopolitických zásahů, ať už jejich předpoklady jakkoli rozšíříme. Jedna z oblíbených ekonomických teorií zabývající se vztahem mezi příjmy obyvatel, jejich spotřebou a úsporami se nazývá hypotézou životního cyklu.