Nekalé jednání : zločiny kapitálového trhu - Kříž, Milan (1999)
Dějí se za bílého dne a často zůstávají neodhalené - prohřešky proti etice kapitálového trhu. Jde většinou o manipulace s kurzy cenných papírů, ale i o často bezostyšné okrádání klientů brokerskými firmami a někdy i brokerských firem makléři.
Keywords: kapitálové trhy; ekonomická kriminalita; nekalé obchodní praktiky; capital market; commercial crime; unfair commercial practices