Nejubožejší mzdy mají ti, kdo nás živí - Cikánek, Milan (2000)
Dochází k rozvolnění mezd, k denivelizaci odměňování s výraznější preferncí specialistů a řídících pracovníků? Po všeobecném propadu reálných mezd v České republice ve všech odvětvích národního hospodářství po cenové liberalizaci v r. 1991 (o zhruba 25 %) se zasažené mzdy opět zvedaly. U zemědělství to však nebyl vzestup, ale trvalý pokles. Autor se zabývá právě tímto problémem.
Keywords: mzdy; zemědělství; wages; agriculture