Nastal čas pro energetické alternativy? - Koč, Břetislav, 1944-
Při nástupu do funkce ministr životního prostředí L. Ambrozek prezentoval v médiích některé priority, mimo jiné i to, že cílem jeho resortu by mělo být učinit vše pro to, aby se podíl energie z obnovitelných zdrojů začal v Česku zvyšovat tak, aby do roku 2010 činil 8 %. V současné době tento podíl činí asi 2 %. Tento příspěvek se tedy zabývá alternativními zdroji energie.