Náhrada škody za pracovní úrazy a nemoci z povolání : pojištění chrání zaměstnavatele - Jouza, Ladislav, 1940-
Všichni zaměstnavatelé, včetně soukromých podnikatelů, musí odvádět příslušné pojišťovně pojistné pro případ škody za pracovní úrazy nebo nemoci z povolání. Tato povinnost je jim stanovena zákoníkem práce (§ 205d). Mnozí zaměstnavatelé o této povinnosti vůbec nevědí. Podrobnosti stanoví vyhláška č. 125/1993 Sb. Autor názorně a na příkladech přibližuje uvedenou problematiku.