Nadace a nadační fondy - Papoušková, Zdenka, 1974-
Hodláme-li založit neziskovou organizaci, musíme nejdříve uvážit základní náplň činnosti budoucí organizace. O nadaci budeme uvažovat tehdy, bude-li základním směřováním organizace získání hmotného či nehmotného majetku, který by pak využil nekdo jiný. To však neznamená, že nadace nevyvíjí jinou činnost. Taková činnost však netvoří hlavní náplň činnosti nadace. Přečtěte si více o nadacích v tomto článku.