Na cestě k EMU: potřebujeme flexibilní měnový kurz? - Cincibuch, Martin, 1968-
Autoři ve svém obsáhlém příspěvku se zaměřením na připravenost české ekonomiky na neodvolatelné fixování kurzu probrali potenciální výhody a nevýhody společné měny s EMU. Použili přitom tradiční teorii "optimální měnové oblasti" (OCA).