Motivace zaměstnanců daňovými výhodami penzijního připojištění - Macháček, Ivan
Zákon č. 170/1999 Sb. novelizoval zákon č. 42/1994 Sb. o penzijním připojištění se státním příspěvkem, a v souvislosti s ním došlo i k novelizaci zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů. Autor ukazuje, jak může být příspěvek na penzijní připojištění se státním příspěvkem poskytovaný zaměstnavatelem svým zaměstnancům výhodnější jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele oproti zvyšování mzdy.