Monetární politika, neutralita a superneutralita peněz - Frait, Jan, 1965-
V 90. letech 20. století se objevila řada teoretických i empirických prací, které se zabývají dlouhodobým vztahem mezi inflací a hospodářským růstem. Výsledky jednotlivých studií jsou však velmi rozdílné. Většina studií konstatuje negativní vliv inflace na růst, lze však nalézt i takové, v nichž je tento vliv shledáván jako pozitivní. Nový impulz pro výzkum v této oblasti však přinesla nová vlna studií, které se zaměřují na analýzu neutrality a superneutrality peněz. A právě jejich výsledky komentuje tento článek.