Modelování hlavních daňových příjmů české rozpočtové soustavy - Bezděk, Vladimír, 1974-
Rozpočtová a fiskální problematika obecně se v poslední době začínají diskutovat na české scéně stále častěji. Jednou ze zjevných příčin je bezesporu rychle se prohlubující nerovnovážná tendence ve vývoji českých veřejných financí. Hlavním cílem tohoto příspěvku je pokusit se kvantifikovat vazby mezi inkasem hlavních rozpočtových příjmů a vybranými makroekonomickými veličinami, které mohou determinovat výši příjmů. Proto má tento článek především empirický charakter.