Místo Vladimíra Vybrala v brněnské ekonomické škole - Fuchs, Kamil, 1949-
Finanční věda - to bylo těžiště teoretické práce V. Vybrala, stoupence tzv. brněnské ekonomické školy založené K. Englišem a F. Weyrem. Autor článku popisuje význam V. Vybrala, který využívá zejména přínosu svého učitele K. Engliše a jeho teleologické metody. Osobním vkladem Vybrala je snaha o vyargumentování předností teleologické metody na základě analýzy vývoje ekonomických názorů, a to především německých autorů v kontroverzi s klasickou politickou ekonomií a rakouskou školou.