Meziobecní spolupráce - Kotvalová, Jana
Přestože kolektivní forma zabezpečování veřejných statků je legislativně umožněna od počátku 90. let, v obecní praxi je zatím velmi málo využívána. Hlavním účelem je přitom sdružování prostředků k zabezpečování technické infrastruktury, rozšířeným účelem je i životní prostředí, především odpadové hospodářství. O meziobecní spolupráci a sdružování prostředků v uvedených oblastech se dočtete v tomto zasvěceném příspěvku autorky.