Mezinárodní účetní standardy - Krupová, Lenka, 1964- (1999)
Mezinárodní účetní standardy jsou předkládány Výborem pro účetní standardy (International Accounting Standards Comittee - IASC), který byl založen v roce 1973 se sídlem v Londýně. Náplní jeho činnosti jsou práce na zlepšení a harmonizaci finančního výkaznictví.
Keywords: mezinárodní účetní standardy; účetnictví; harmonizace účetnictví; harmonization of accounting; international accounting standards; accounting