Mezinárodní účetní standardy - Krupová, Lenka, 1964-
Mezinárodní účetní standardy jsou předkládány Výborem pro účetní standardy (International Accounting Standards Comittee - IASC), který byl založen v roce 1973 se sídlem v Londýně. Náplní jeho činnosti jsou práce na zlepšení a harmonizaci finančního výkaznictví.