Mezinárodní trestní soudnictví - Čepelka, Čestmír, 1927-2022
Devadesátá léta 20. století přinesla dosud nepoznaný rozmach mezinárodních trestních soudů. Je to např.: Mezinárodní trestní tribunál pro býv. Jugoslávii, Mezinárodní trestní tribunál pro Rwandu, loňské sjednání úmluvy o zřízení stálého Mezinárodního trestního soudu (úmluva podléhá ratifikačnímu řízení). Tato stať chce poskytnout čtenáři přehled o mezinárodním trestním soudnictví včetně historického pohledu na tuto problematiku.