Metodický návod k provádění vlastní kontrolní činnosti obcí : soustavná kontrola je druhem právní záruky zákonnosti veřejné správy
Účelem tohoto metodického návodu je poskytnout pomoc zejména malým obcím při provádění vlastní kontrolní činnosti, vymezit obsah a způsob kontroly v samostatné a přenesené působnosti obcí. Materiál má doporučující charakter a vychází z dosavadních praktických poznatků a zkušeností z kontrolní činnosti okresních úřadů a ústředních správních úřadů u obcí.