Menšiny, uprchlíci a cizinci v kontextu místní správy v Nizozemí : v Babylonu na grachtech vládne velkorysá vlídnost - Hutar, Zbyněk, 1961-
Nizozemsko velmi dbá na to, aby cizinci nebyli diskriminováni. Neziskové organizace zabývající se bojem proti diskriminaci dostávají značné finanční prostředky od státu na svoji činnost. Úředníci jsou navíc kontrolováni, zda jsou při jednání s menšinami korektní a vstřícní. Myšlenka integrace spočívá ve velkorysé nabídce nově příchozím - vedle nově získané "nizozemskosti" si mohou ponechat původní kulturní identitu a dále ji rozvíjet. Stať o státní národnostní politice v Nizozemí.