Méně známé povinnosti podnikatelů : nakládání s chemickými látkami - Tichotová, Přibyslava
Podnikatelé mají mimo jiné povinnosti také podle zákona o chemických látkách a chemických přípravcích (č. 157/1998 Sb.), který nabyl účinnosti dnem 1. ledna 1999. Povinnosti při nakládání s uvedenými chemickými (často i toxickými) látkami podle tohoto zákona budou nuceni v podstatné části začít plnit k 1. 1. 2000, určitou část k 1. 1. 2002.