Megatrendy v řízení a role manažerů v nich - Zuzák, Roman, 1947-
Pod vlivem změn v konkurenčním prostředí lze ve vyspělých státech v posledních dvou až třech desetiletích identifikovat několik megatrendů v řízení, které podstatně ovlivňují myšlení a jednání manažerů. Manažerské role formulované H. Mintzbergerem (interpersonální, informační a rozhodovací) dostávají jejich vlivem nové dimenze, na které manažeři, chtějí-li být úspěšní, musejí adekvátně reagovat. Autor přibližuje jednotlivé megatrendy a jejich důsledky.