Manažerský styl podléhá firemnímu vývoji - Urban, Jan, 1953- (2001)
Vývoj firem prochází určitými fázemi, které vyžadují odpovídající manažerský styl. Chtějí-li manažeři, aby rozvoj jejich podniku úspěšně pokračoval, měli by zvolit takový manažerský styl, který nejlépe odpovídá nové fázi vývoje společnosti. V článku se uvádí pět nejvýznamnějších stylů.
Keywords: rozhodování; manažeři; podnikový management; decision making; executives; industrial management