Manažerské přístupy Tomáše Bati - Lednický, Václav, 1941-
Lze říci, že Tomáš Baťa je jedním z nejznámějších českých manažerů. Vytvořil nový systém řízení firem podle Taylorova vědeckého řízení a Fordových pragmatických výhod. Baťův systém je obohacen sociální politikou a tento článek předkládá detailní rozbor jeho metod řízení.